TAMATIEBREDIE – SMUL LEKKER

10 ml sout 5 ml varsgemaalde swartpeper 3 ml wonderpeper 5 ml fyn neutmuskaat 2 ml borrie 15 ml olie 1.5 kg skaapribtjops of nekskywe 2 uie, gekap 1 kg tamaties, gekap 5 ml suiker 1 heel brandrissie 5 ml droë basiliekruid 2 aartappels, geskil, in kwarte gesny 3 ml karwysaad Meng sout, peper, wonderpeper, neutmuskaat en borrie en vryf die vleis goed daarmee in. Verhit olie in Plat gietysterpot en braai vleis oor matige hitte tot goudbruin. Voeg uie by en braai tot sag en Deurskynend, maar nie bruin nie. Voeg sowat 50 ml water by, bedek en stowe oor lae hitte vir sowat 30 Tot 45 minute. Loer so af en toe om te kyk of dit nie droog kook nie. Voeg tamaties, suiker, brandrissie En basiliekruid by. Bedek weer en verwyder deksel sodra bredie begin kook. Tamaties trek baie water, Daarom moet jy wag tot so te sê alle vloeistof weg gekook het voor jy dit bedek. Laat prut sowat 1½ – 2 Uur of tot die vleis sag is. Voeg aartappels en karwysaad by en laat prut nog vir sowat 30 minute.






Please follow and like us:

Be the first to comment

Leave a Reply